• Vianočná akadémia

          • Vo štvrtok 15. decembra 2011 sa v školskej telocvični na 1. stupni konala VIANOČNÁ AKADÉMIA, pre všetkých rodičov, starých rodičov a priateľov školy. Deti z materskej školy, z prvých tried, druhých aj z tretej triedy pripravili krásny program, v ktorom všetkým predviedli, aké šikovné deti navštevujú našu školu. Pásmo plné vianočnej nálady, piesní, básní a tanca roztlieskalo preplnenú telocvičňu.

            Po programe mohli všetci prítomní kúpou malých vianočných pozorností, ktoré vlastnoručne vyrobili naši žiaci, prispieť na dobročinné účely. V tomto roku to bol príspevok pre detskú onkológiu na Kramároch. Po spočítaní všetkých príspevkov sme zistili, že sa nazbierala pekná suma - celkovo 283,50 Eur. Veríme, že aj táto suma pomôže aspoň trošku tým, ktorí to najviac potrebujú.

            No a na záver čakalo všetkých pohostenie v školskej jedálni, ktoré pripravili naše pani kuchárky. Malé jednohubky a vianočný punč potešil našich malých umelcov, aj dospelých a navodili tú správnu náladu pred prichádzajúcimi Vianocami.

            Prajeme všetkým ešte raz krásne Vianoce, plné pohody, šťastia a lásky a tešíme sa na vás pri ďalších podobných stretnutiach.

          • Bratislava na ľade - s našími žiakmi

          • V pondelok 19.12.2011 sa konal na Hviezdoslavovom námestí verejný tréning hokejistov z tímu HC Slovan Bratislava. Ich tréning skrášlili svojim korčuľovaním ôsmaci a deviataci z našej školy.

            Ako to celé vzniklo???

            Pred mikulášskym zápasom HC Slovanu s HK Poprad sľúbili 2 hráči Slovanu: Miro Šatan a Janko Lipiansky, že ak fanúšikovia vypredajú Slovnaft Arénu, HC Slovan sa predstaví na verejnom tréningu na klzisku v centre Bratislavy. Fanúšikovia túto výzvu prijali. A na štadión 6. 12.2011 prišlo 10 046 divákov (vrátane mňa).

            Tréning sa začal o piatej. Na ľad ako prví nastúpili naši “hokejisti” pod vedením Lea Lauka. Rozkorčuľovali sa, spravili zo dve-tri kolečká okolo ihriska a na chvíľu sa usadili, aby sme mohli privítať očakavaný tím HC Slovan!! Samozrejme ako prvý na ľad nastúpil kapitán Miroslav Šatan, ktorého sme privítali, bohužiaľ, pokazenou mexickou vlnou. Za ním postupne prichádzali aj ostatní hokejisti.

            Na rozohratie si do svojich brán potriafali obidve mužstvá zopár gólov. A mohlo sa začať.

            Hralo sa 5 minút. Popravde neviem, či to bolo 3:3 alebo 4:4, lebo ja som celú dobu nemohla uveriť, že 10 cm predo mnou stoja Slovanisti, tak som bola úplne mimo. Prešlo 5 minút, teda celý hrací čas. Skóre bolo stále vyrovnané, prišli na rad samostatné nájazdy.

            Začínali hokejisti zo Slovanu. Netrafili!! Nasledovali naši chalani. Znovu nič. Takto to išlo asi 4 krát za sebou. Nemohla som tomu uveriť. Pozrela som sa na Mira a spol. A keby ste videli to snaženie a tú vôľu dať gól, neverili by ste, a aj tak sa nemohli trafiť. Čo dodať: …nemali svoj deň. Ale to nemôžem tvrdiť o našich chalanoch. Po nečakanom páde súperovho brankára, ktorý sa nestíhal vyhýbať našim strelám a bránil bez hokejky,prišiel konečne Góóól!!

            Strelcom gólu bol Maťo Vrábeľ, ktorý po svojom úžasnom výkone prevzal Víťazný pohár za hokejové zručnosti od starostky Starého mesta – pani Táni Rosovej.

            Po napínavom zápase sa tréningu zúčastnili aj diváci. Mohli si ísť vystreliť na bránku a vyhrať lístky na zápas Slovanu s Martinom. Moja strela na bránku skončila tak ďaleko, že Dávid Skokan, ktorý chytal naše strely, ani nedočiahol na puk. Mne to však vôbec nevadilo, lebo už som sa blížila k Dávidovi Bucovi spraviť si s ním fotku (mimochodom, je úplne úžasná).

            Táto akcia bola veľmi pekná. A som naozaj rada, že som tam bola. Ďakujem chlapcom z našej školy (9.A: Leo Lauko, Maťo Vrábeľ, 8.A: Dano Plachý, Paťo Meszároš, Maťo Greššo, Jakub Králik, Peter Žitňanský) za ich obdivuhodný výkon. Samozrejme, veľké ďakujem patrí aj hokejistom z tímu HC Slovan Bratislava: Miro Šatan, Dávid Buc, Dávid Skokan, Maťo Sloboda, Martin Bakoš, Libor Hudáček, Marek Bartánus, Lukáš Bohunický, Maťo Štajnoch (ospravedlňujem sa, ak som na niekoho zabudla).

            REBEKA ZANECHALOVÁ, 9.A

            Originál Rebekinho článku aj s fotografiami si môžete pozrieť tu.

             

          • Basketbalisti Interu u nás v škole

          • V stredu 21. decembra 2011 sa žiaci 1. stupňa do školy tešili ešte viac ako inokedy. Vďaka spolupráci s rodičmi sa v našej telocvični konala show Inter v škole, aká sa len tak nevidí.

            Za deťmi prišli basketbalisti z bratislavského klubu Inter Bratislava. Počas troch hodín sa s nimi postupne zabavili všetci žiaci z 1. stupňa, vyskúšali si niektoré basketbalové zručnosti a mnohí si proti naozajstným basketbalistom zahrali aj krátky zápas. Tento zážitok si všetci určite zapamätajú a z viacerých možno vyrastú budúce basketbalové nádeje.

            Viac fotografií nájdete tu.

          • Rekonštrukcia šatní v MŠ aj na 1.stupni

          • Počas vianočných prázdnin sa v budove 1. stupňa udiali zmeny, ktoré si určite každý, kto do tejto budovy zavíta, okamžite všimne. Steny na chodbách voňajú čistotou a farby rozjasňujú celý priestor.

            Kto ide do materskej školy, ten sa nevyhne spolu so svojím dieťaťom vstupu do šatne. Obe šatne prešli kompletnou premenou - majú novú podlahu, vymaľované steny a úplne nové, farebné skrinky na veci pre deti. Celá zmena sa udiala predovšetkým vďaka rodičom, ktorí prispeli ako finančne, tak aj osobne - vlastnou prácou, za čo im všetkým ďakujeme. Kto by chcel vidieť, ako to prebiehalo, fotografie sú tu.

            Kto pokračuje do niektorej z prvých, druhých alebo do tretej triedy na 2. poschodí, toho tiež čaká veľká zmena. Priestor pred triedami je odrazu veľký a farebné skrinky pre deti ho oživujú. Veríme, že najmä deti ocenia priestor a možnosť mať vlastný kúsok súkromia vo svojej vlastnej skrinke. Fotografie z tejto premeny máte možnosť vidieť tu.

          • Zápas vo florbale proti Narnii

          • V utorok 6.3.2012 sme v rámci krúžku Futbal – floorbal absolvovali prvý oficiálny priateľský zápas s družstvom Narnie v hale Aircraftsport na Ivánskej ceste pri letisku. Na zápas sme sa pripravovali zodpovedne už dva týždne vopred a s blížiacim sa termínom stúpalo i napätie v nás. Dresy a výstroj vrátene hokejok sme si rozdali v pondelok po tréningu a rozdelili sme sa na tri päťky, podobne ako v hokeji. MHD – čkom sme cestovali viac ako pol hodinu, ale to nám neubralo na chuti zahrať si prvý “ veľký“ zápas. Úvod nám však nevyšiel a hneď po pár sekundách sme prehrávali. Zrazu sme nevedeli kam skôr skočiť, pretože súper bol kvalitný. Dohovorili sme si preto niekoľko taktických variant – ako na súpera a hru sme vyrovnali na palubovke i v skóre. Potom to bolo ako na hojdačke – raz sme vyhrávali, raz sme prehrávali. V poslednej tretine sme sa však utrhli na rozdiel dvoch gólov. Záver bol veľmi dramatický a lepší scenár by nevymyslel ani autor hororových filmov.

            Narnia znížila na rozdiel jedného gólu a niekoľko sekúnd pred koncom dokonca vyrovnala. . Boli sme trošku otrasení, ale za výsledok – remízu 8 : 8 a predvedený výkon sa nemusíme hanbiť, môžeme sa naopak tešiť z pekného výsledku i predvedenej hry. Všetci zúčastnení majú perspektívu sa zlepšovať a tráviť tak svoj voľný čas zmysluplne a s chuťou do športovania. Všetkým chlapcom patrí veľké poďakovanie.

             

            Róbert Dadykin.

             

            galéria: http://www.zsgrosslingova.sk/galeria/64/narnia1

          • Basketbal - obvodné kolo

          • V obvodnom kole sa zúčastnili Šolinová, Kiššová, Bodóová, Pas, Lukáčová, Mísalová, Majerská,  Obšitníková, Fecková, Gabajová a Machová. Dievčatá získali 3. miesto v obvodnom kole. Gratulujeme a želáme veľa ďalších úspechov v súťaži ako napr. Atletika, McDonald Cup, Celoslovenské finále kinderiády a Veľký futbal - Chlapci a Dievčatá.

             

          • Spomienka na M.R.Štefánika

          • Je tradíciou, že naša škola si pripomína tragickú smrť
            M.R.Štefánika.I v tomto roku sme sa  so žiakmi VI.A triedy zúčastnili
            pietneho aktu v Ivánke pri Dunaji.Na mieste, kde lietadlo s
            M.R.Štefánikom havarovalo.Pietny akt sa konal v predvečer tejto
            udalosti, 3.V., za účasti prezidenta SR. I.Gašparoviča, zástupcov
            vlády SR, predsedu samosprávneho bratislavského kraja P.Fešša,
            miestnej samosprávy na čele so starostkou obce.Na pietnom akte boli
            prítomní zástupcovia diplomatického zboru ČR, Talianska i
            Francúzska.Tento rok sme si pripomenuli 93.výročie tejto tragickej
            udalosti.Počasie nebolo najpriaznivejšie, avšak i napriek tomu naši
            žiaci absolvovali pešo trojkilometrovú trasu na miesto, kde sa
            tragická udalosť odohrala  4.V.1919.
            Naši žiaci dôstojne reprezentovali našu školu.

          • Pasovačka prvákov i s našim programom

          • Aj tento školský rok Staré Mesto zorganizovalo pre svojich prváčikov „pasovačku“, prijímanie žiakov do rádu školákov.

            Akcia prebehla 24. septembra na Hviezdoslavovom námestí pod záštitou starostky Starého Mesta pani Táni Rosovej.

            Chodiť do školy znamená, že sa stávate veľkými. Keď o niekoľko rokov zo školy vyjdete, nielenže budete vedieť čítať a počítať, ale porozumiete tomu, prečo je potrebné starať sa o to kde žijete, prečo je dôležité povedať prepáč a prečo často nemôže byť všetko tak, ako chceme my. Dnes vás namiesto meča pasujem veľkou ceruzkou, na znak múdrosti a vzdelanosti,“ povedala staromestským prvákom starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

             

            V tomto školskom roku zasadlo do školských lavíc viac ako 350 prvákov.

            A naši prváčikovia nechýbali. Spolu s pánom učiteľom Machom a pani učiteľkou Frolkovou sledovali krásny program, ktorý pripravili naše deti.

            Saška Lackó (4.A) so svojim partnerom zatancovali nádherné

            spoločenské tance, Andrej Balogh (6.A) ohromil krásnym spevom a hrou na flautu, Zuzka Hučkovápotešila veselou piesňou, ktorú si spolu s ňou pospevovali aj prváci.

            Šimon Dubravík (3.L) nadchol svojim Street Dancom a Lucka Novosadová (4.A) nenechala nikoho na pochybách svojim gymnastickým vystúpením.

            Chcete vidieť viac?

            Pozrite si pridané fotografie, prípadne si nás prezrite na

             

            http://www.webnoviny.sk/svet/staromestski-prvaci-vstupili-do-radu/683131-fotografia.html

          • Projekt Althamer deťom

          • Dňa 18.9.2012 sa fontána na Námestí slobody zmenila v obrovské mravenisko detí z materských a základných škôl bratislavskej časti Staré mesto.
             
             Hlavnou ideou alebo hlavnou myšlienkou Pawla Althamera bolo vytvorenie podmienok, v ktorých by deti mohli na chvíľu ovládnuť Námestie slobody. Inšpiráciou sa stala kniha Janusza KorczakaKráľ Maťko I., ktorá vyšla aj v slovenskom preklade.
             
             Althamer chcel v Bratislave vytvoriť podobnú situáciu ako je opísaná v knihe. Fontána na námestí na isté obdobie zmenila svoju funkciu a bola zasypaná pieskom. Tak vzniklo veľké pieskovisko. Deti sa zmenili na kráľov a kráľovné a dospelí boli ich poddanými. Staršie deti kreslili kriedami na kameň a mladšie stavali z piesku rôzne hrady, mosty a tunely.
             
             Bola to veľmi pekná akcia, kde deti mohli prejaviť svoju kreativitu a svoje nápady preniesť v podobe kresieb a stavieb. Ako odmenu si niesli do svojich škôlok a škôl materiál, ktorý im organizátori nakoniec ponechali.
             
             Naša škola sa taktiež zapojila do tohto projektu. MŠ zastupovalo oddelenie Sovičiek a školákov 3. Včielky .
          • Naši mladí vedátori vo Viedni

          • Dňa 18. októbra 2012 sme navštívili Technické múzeum vo Viedni. Žiaci 6., 7., 8. a  9. ročníka si prezreli exponáty, ba ich aj vyskúšali a sami dokazovali zákony fyziky, mechaniky, optiky, pri elektrických výbojoch, naklonenej rovine, kladkách, zvukových exponátoch. Len málo vecí tu bolo pod sklom, za bariérou, ktorých sa nemohli dotknúť, vyskúšať ako fungujú.

            Nie menej zaujímavé boli exponáty techniky od parných strojov – lokomotív až po jadrovú a solárnu energiu. Lákali aj motocykle, lietadlá, vrtuľníky. 

            Na najvyššom poschodí sme sa dozvedeli o dnešnom fenoméne – komunikácii - od telegrafov , telefónov až po mobily a počítače. Zaujala nás aj zbierka historických hudobných nástrojov a iné predmety dnešnej doby.

            Bolo to zaujímavé , fantastické. Učenie hrou je super!

            Veľké ĎAKUJEME patrí rodičom, pedagógom a najmä spoločnosti SIEMENS, ktorí nám umožnili nahliadnuť do tajov techniky a prírodných vied.

             
            Žiaci a učitelia exkurzie
          • Naše stolnotenisové nádeje

          • Veľký úspech zaznamenali dievčatá a chlapci našej školy v obvodnom kole v stolnom tenise, konanom v dňoch 20. a 21. 11.2012 na ZŠ Mudroňova. Družstvo dievčat v zložení Saša Majerská, Veronika Toplanaj a Monika Bodóová – z ôsmej triedy a Ema Líšková zo šiestej triedy obsadili konečné druhé miesto, keď postupne zvíťazili nad ZŠ Vazovovou 4:0, ZŠ Matky Alexie 4:2, a ZŠ Jeleniou 4:0. Vo finálovej skupine si potom zopakovali víťazstvo nad Vazkou 4:0, zvíťazili i nad Mudroňovou v pomere 4:1, ale v boji o prvé miesto podľahli rovesníčkam zo ZŠ Dubová 4:0. Zaslúžia si obdiv a poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy.

            O deň neskôr čakalo rovnaké kolo i chlapcov. Od rána tŕpli, koho im žreb priradí do skupiny – boli to družstvá nadmieru silné. V „C“ skupine narazili na ZŠ Vazovovu a ZŠ Dubovú – včerajšieho víťaza v kategórii dievčat. Vazku zdolali v pomere 4:0, ale tuhý boj bol s družstvom Dubovej. Chlapci zabojovali a zvíťazili 4:2. V semifinále potom presvedčivo hladko zvíťazili nad usporiadateľskou školou Mudroňovou. V skupine o 1.-3. miesto nás čakali chlapci zo ZŠ Matky Alexie, ktorí dovtedy ešte neprehrali. Zvíťazili sme 4:0 a tešili sa na finále, kde si zuby brúsili na odvetu chlapci z Dubovej. Odhodlanie a hráčske umenie trojice David Petričko, Adrian Chovanec – ôsmaci a deviatak Matej Greššo slávilo napokon úspech a po víťazstve 4:1 sme sa tešili z prvenstva i postupu do Krajského kola.

             Všetci uvedení žiaci dôsledne trénovali takmer každý deň na stolnotenisových stoloch, ktoré sa nachádzajú na chodbách a využívali všetky prestávky aj voľné chvíle. Preto nech sú príkladom pre ostatných žiakov, že svedomitou prípravou nielen v športe môžete dosiahnuť úspechy a vlastnú spokojnosť z výsledkov svojho snaženia. Ešte raz všetkým gratulujeme.

          • Deviataci na olympiádach bodovali

          • Žiaci 9.A triedy finišujú s učením, no nezabúdajú ani na reprezentáciu školu.

            Dňa 13.12.2012 sa uskutočnilo obvodné kolo olympiády slovenského jazyka v Centre voľného času. Našu školu reprezentoval Daniel Plachý z 9.A triedy. Preukázal, že v tejto oblasti je zdatným súperom ostatným zúčastneným olympionikom, obsadil 6. miesto.

            Dňa 17.1.2013 sa konalo obvodné kolo olympiády z anglického jazyka a zúčastnila sa ho Laureen Sophie Haas z 9.A triedy. Obsadila pekné 7. miesto v silnej konkurencii v tejto kategórii.

            Peter Žitňanský, opäť žiak 9.A triedy, obsadil dňa 24.1.2013 v obvodnom kole nemeckého jazyka veľmi pekné 3.miesto.

            Olympionikom z 9.A gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Prajeme im ďalšie úspechy v súťažiach ako aj v učení.

          • Výstava Moje mesto

          • V dńoch 7.2. a 20.2. sa trieda 3.včielky zúčastnila výstavy v Detskom múzeu. Výstava mala všeobecný názov Moje mesto. Pri prvej výstave sa žiaci oboznamovali so zmyslami človeka. Dozvedeli sa nové poznatky, súťažili a fyzicky vchádzali do makiet zmyslov a ich orgánov, kde mohli vidieť, čo všetko sa v nich nachádza a akú dôležitú funkciu v našom tele plnia. Zisťovali, aké je ťažké vyznať sa v Breillovom písme a o to viac si vážiť človeka s nejakým postihnutím.

            Pri druhej výstave šlo o ,,povolania“. Žiaci sa aktívne zapájali do vypĺňania dotazníkov, kde museli zisťovať rôzne informácie o daných povolaniach, pátrali po rôznych zaujímavostiach a ku koncu sa mohli sami zahrať na to ktoré povolanie. Najviac ich oslovilo povolanie predavač, lekár a doručovateľ.

            Z oboch výstav deti odchádzali plní dojmov a pochválení, akí sú múdri a šikovní, koľko poznatkov už vedeli, ale iste sa veľa nového aj dozvedeli...

          • Naše talenty oceňujú aj v inom obvode

          • Dňa 13.04.2013 uskutočnila mestská časť Lamač spolu s časopisom Metropola súťaž v prednese poézie a prózy O cenu Andreja Sládkoviča. Ceľom a ideou súťaže je vzdať veršami poctu rodnému jazyku – našej ľubozvučnej slovenčine.

            I naša škola zareagovala na túto výzvu a oplatilo sa. Šikovná Emmka Fričová (3.včielky), ktorá nás už tri rôčky reprezentuje v rôznych recitačných súťažiach, ani tento raz nesklamala a v najsilnejšej kategórii mladších žiakov obsadila nádherné 2.miesto. Cení sa to o to viac, že svoj talent úspešne predviedla i mimo náš obvod. Pocity zo súťaže má výborné...Ako by aj nie, keď predsedkyňou poroty bola známa herečka Zita Furková a v porote zasadli úžasné osobnosti ako p.Mária Kráľovičová, František Kovár, Eva Černá, Mária Miková, či samotný pán starosta mestskej časti Lamač Ing. Peter Šramko...

            Veríme, že talenty našich žiakov neostanú nepovšimnuté a čoraz častejšie budeme o nich počuť a budeme i naďalej hrdí na to, akých úspešných žiakov naša škola vychováva...

          • Živá voda pre Zem

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže detí pod názvom „Živá voda pre Zem“, ktorú vyhlásila rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia SR – Vodohospodárska výstavba, š. p.

            Žiačka II. A triedy Lucka Hatalová vyhrala 1. miesto a obdŕžala vecnú odmenu.

            Vďaka našej víťazke škola získala hlavnú finančnú výhru 2000 €. Ceny boli slávnostne odovzdané 22. apríla na Svetový deň Zeme.

          • Hviezdoslavov Kubín 2013 - krajské kolo

          • V tomto školskom roku sme zaznamenali ako škola nemalé úspechy v rôznych súťažiach či olympiádach. Ani tento raz sme neodišli bez ocenenia...

            V dňoch 24.a 25.apríla sa konalo krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín, kde nás po úspešnom obvodnom kole reprezentovali Emma Fričová (3.včielky) Roman Jančovič (5.A).

            Vo veľkej konkurencii celého bratislavského kraja získali Emmka i Roman krásne3.miesto v prednese prózy.

            Veríme, že po dvojročnej úspešnej ,,reťazi“ krajského kola sa šťastena recitátorom neotočí chrbtom a aj v budúcom školskom roku zaznie na stupni víťazov názov našej školy ?.

             

          • Pikopretek 2013

          • Vo štvrtok 25.4.2013 sa 4-členné družstvá žiakov 5. – 8. ročníka zúčastnili na Partizánskej lúke matematicko – športovej súťaže Pikopreteku.

            Za krásneho slnečného počasia boli deti tentokrát v úlohe adeptov na komandá hľadačov pokladov pre medzinárodnú organizáciu UNESPO(klad). Aby si riadne otestovali schopnosti v tejto roli, museli prejsť sériou náročných úloh na trati dlhej vyše 2km. Navštívili rôzne známe i exotické lokality, ako Louvre v Paríži, kde mali za úlohu odlíšiť pravé obrazy od falzifikátov, ostrov v Bermudskom trojuholníku, kde bojovali s pirátmi, či apačskú jaskyňu na Striebornom jazere, kde museli vyriešiť logickú hádanku a nájsť ukryté zlato. Ďalej pokračovala ich náročná cesta do egyptskej Gízy, kde museli rozlúštiť nápis v hieroglyfoch a na islandskej sopke rozoznať vzácne nerasty. V kasíne v Las Vegas na základe čísel vyradených lósov museli zistiť číslo vyhrávajúceho lósu a napokon na poslednom stanovišti vypátrať miesto potopenia lode a dostať sa do vraku úzkym otvorom, aby zachránili jej vzácny náklad. Komandá boli hodnotené za úspešné plnenie úloh a za čas, ktorí strávili na trati. Za každú splnenú misiu dostali max. 10 bodov. Za každú minútu ušetrenú do 120 minút dostali bod, za predpokladu, že získali aspoň 35 bodov za splnené misie. Za prekročený čas nad 120 minúť získali bodovú penalizáciu za každú minútu. /zdroj www.p-mat.sk/

            Všetky štyri naše družstvá boli úspešné. Najlepšie sa umiestnili žiaci 6. ročníka na 8. mieste (78b) z 27 družstiev. Piataci sa umiestnili na 9. mieste (75b), siedmačky (64b) a ôsmaci(aj keď s rovnakým bodovým hodnotením ako šiestaci 78b) na 13. mieste.

          • Slávik Slovenska 2013

          • Po úspešnom školskom kole, ktorého sa zúčastnilo 15 žiakov, nás v obvodnom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska 2013 dňa 14.mája reprezentovali Riško Filka (1.B) a Zuzka Hučková (7.A).

            Riško oslnil nielen nás tu v škole, ale jeho výkon prekvapil aj porotcov v obvodnom kole, kde pre školu získal úžasné 1.miesto! Je to skvelé, že najmladší prváčik spieval po prvý raz na takejto súťaži a hneď získal to najcennejšie umiestnenie a postup na krajské kolo ?.

            Zuzka si zopakovala účasť v obvodnom kole a aj tento rok neodišla bez ocenenia...opäť sa umiestnila na krásnom 2.mieste.

             

            Obom výhercom blahoželáme a Riškovi silno držíme palce, aby svojim krásnym chlapčensko – chlapským hlasom zaujal i na krajskom kole?.

          • Krajské kolo vo florbale: Orion Florbal Cup

          • Dňa 26. 4. sa naši chlapci zúčastnili krajského kola Orion Florbal Cup v Stupave. Družstvá boli rozdelené na dve skupiny. Skupinu „A“ a skupinu „B“. Naši chalani boli v skupine „A“. Zápasy sa hrali jeden krát 12 minút. Prvý zápas sme hrali s Bernolákovom, kde sme vyhrali 1:0 gólom Patrika Bajnoka, ako sa neskôr ukázalo, bol to náš jediný strelený gól na turnaji. Druhý zápas sme hrali so Stupavou, kde obe mužstvá nestrelili gól a tak to skončilo 0:0. No a tretí (posledný) sme hrali s Tomášikovou kde sme podľahli 2:0. Po postupe z tretieho miesta v skupine sme narazili v play off vyraďovačke na Kalinčiakovú, ktorá nás porazila v pomere 4:0. Preto sme nepostúpili do finále a celkovo sa umiestnili na 5 mieste. ...“ Keď už nie ste prví, tak ste aspoň najkrajší! „ – zhodnotil výkon florbalistov tréner p. Dadykin. Citeľne chýbal Martin Feherváry, ale aj tak chlapci kožu lacno nepredali a vzorne reprezentovali školu v Krajskom kole.