• Vianočná akadémia

          •      Už tradične pripravujeme vždy v čase pred Vianocami pre naše deti a ich rodičov slávnostnú Vianočnú akadémiu. Tento krát boli až dve. A viete prečo?

            Pretože sme chceli dať priestor našim talentovaným deťom a ich vydareným projektom.

            Programom Vianočnej akadémie 1. stupňa už tradične sprevádzala dvojica vianočných škriatkov v podaní pani zástupkyne Hrnčiarovej a pána vychovávateľa Gregoroviča. 

            Hlavnou témou tohtoročnej akadémie bolo upozorniť na nezdravý spôsob života našich detí, ktoré jedia veľa sladkostí a prestávajú športovať. V pútavom programe sme sa preniesli do obývačky našich škriatkov, kde Marek len vylihoval, spal, jedol samú nezdravú stravu a celé dni iba pozeral televízor.

            Deti preukázali, že o zdravom stravovaní veľa vedia a Mareka pomohli presvedčiť, že ovocie, zelenina a zdravý pohyb je pre naše zdravie najdôležitejší.

            Program bol plný tanca, spevu, nechýbali koledy a vinše, či básničky, ba dokonca zdravé recepty na štedrovečernú večeru pre Mareka.

            Na druhý deň sme po prvý krát usporiadali akadémiu pre rodičov a deti 2. stupňa a bola mimoriadne vydarená. Deti na nej prezentovali svoje nadanie, talent, ukázali, že vedia pracovať s IKT technikou a ukázali i kolektívnu súdržnosť, čo sme ocenili my aj rodičia.

            Ako po iné roky aj teraz sme usporiadali Vianočný bazár výrobkov našich detí, počas ktorého sa po oba dni akadémie vyzbierala suma 712€, ktorá poputuje na podporu detí našej školy, ktoré to potrebujú. 

            Pani učiteľka Hatalová piekla vianočné oblátky a po vystúpeniach sme podávali vianočný punč a občerstvenie.

            Veľká chvála patrí pani učiteľkám a učiteľom, pani vychovávateľkám a  vychovávateľovi, ktorí pomohli deťom s nácvikom i s prípravami krásnych kostýmov a kulís. Ďakujeme i nášmu technikovi žiakovi 8.A Milanovi Maťašovi, našim skvelým moderátorom Vianočnej akadémie 2. stupňa Esterke Záhumenskej a Romanovi Jančovičovi z 9.A, pánovi školníkovi a ostatným, ktorí prispeli ku zdarnému priebehu oboch akadémií.

            A čo dodať na záver?

            Hádam len to, že vianočný stôl môže byť plný aj zdravých pochúťok a netreba celý vianočný čas presedieť len pri televíznych programoch. Buďme spolu a veľa sa rozprávajme. Veď sú Vianoce ...

             

            Fotky nájdete v albume. :) 

             

          • Šaliansky MAŤKO v predvianočnom čase

          • 12. decembra sa uskutočnilo školské kolo v prednese povestí. Naše mladé talenty sa na súťaž zodpovedne pripravili a rozsiahle ukážky odprednášali s citom, so záujmom. Ich texty sa stali nositeľmi umeleckého posolstva.

            Výsledky:

            I. kategória

            1. Dávid Gajanec 2.B
            2. Kristína Štefancová 3.A
            3. Jakub Horváth 2.B

             

             

            II. kategória

            1. Sára Suchovská 4.A
            2. Veronika Kokavecová 5.B
            3. Diana Duditšová 5.B

             

             

            III. kategória

            1. Ema Fričová 7.B
            2. Marek Mráz 6.A
            3. Šimon Dubravík 7.A

             

             

            Víťazi školského kola postupujú do obvodného kola. Prajeme im veľa úspechov a súťažného šťastia.   

             

             

             

                                                                                                    Mgr. Ružena Liptáková, Mgr.  Ivan Macho

        • Vianočné stromčeky
          • Vianočné stromčeky

          • V nedeľu (11.12.2016)  o 16:00 hod. sa na nádvorí Sv. Jána Nepomuckého konalo podujatie "Rozsvietenie vianočných stromčekov" so sprievodným programom. Jeden zo stromčekov aj s menovkou patril našej škole. Vyzdobený bol vianočnými guľami, ktoré zhotovili žiaci  2.A, 2.B a 3.A. Fotky z tejto akcie si môžete pozrieť v albume Vianočné stromčeky. 

        • MIKULÁŠ NA ŠKOLE
          • MIKULÁŠ NA ŠKOLE

          • Dňa 6.12.2016 – na Mikuláša - sme pripravili pre naše deti hneď dve prekvapenia.

            Naši  deviataci prezlečení za Mikuláša, čertov a anjelov im prišli urobiť radosť v podobe mikulášskej návštevy. V každej triede deti dostali sladkosti za pekný spev alebo tanec. Neposlušné deti čerti „označili“ čiernou farbou a anjelikovia dobré deti odmenili sladkosťami.

            Druhým prekvapením bolo divadelné predstavenie Maškrtníci, ktoré si pre deti 1. stupňa a deti z MŠ pripravili žiaci z divadelného krúžku, pod vedením pani učiteľky Hostovej.

            Predstavenie bolo pekne pripravené a všetkým sa veľmi páčilo.

            Poďakovanie preto patrí aj: Nikolke Galvánkovej /7.A/, Dianke Duditsovej /5.B/, Alicke Plačkovej /5.A/, Sárke Sýkorovej /5.A/, Leike Veal /5.A/ a Samuelke Mislovičovej /5.B/.

                 Sme radi, že v našej škole máme deti, ktoré počas predvianočného zhonu myslia aj na druhých a dokážu pre ostatných pripraviť takéto milé prekvapenia.

            Fotky si môžete pozrieť v albume. :)

          • „Bavme deti športom“

          • Deň po Mikulášovi si 12 škôl Starého Mesta preverilo atletické zručnosti a schopnosti v športovej hale Elán.

            Akcia s názvom „Bavme deti športom“ prilákala veľa detí. Postúpiť však mohli len 3 školy. Naše deti si vybojovali druhé miesto a tešili sa z diplomov, vecných cien ale najmä z postupu.

            Reprezentovali: E.Becker, M. Miškov, B. Vrabková, S. Šebesta, J. Králik, A. Ábel, D. Molnárová, H. Machánková

          • OK v basketbale chlapcov

          • V dňoch 22.11 a 1.12 sa odohralo obvodné kolo v basketbale chlapcov.

            Skupinu základnej časti naši chlapci vyhrali a postúpili do finálového kola. Vo finálovej skupine musela rozhodnúť minitabuľka, nakoľko prvé tri družstvá mali zhodný počet bodov. Rozhodnúť muselo skóre, ktoré bolo žiaľ v náš neprospech.

            Tešíme sa z tretieho miesta.

            Reprezentovali: D.Gemeiner, D. Hatala, S. Štipkala, E. Lorenz, A. Krampl, V. Malatinec a J. Kopunec

          • Tvorivé dielne

          • Dňa 28.11.2016 sa žiaci z 1. A a 3. A zúčastnili tvorivých dielní v kostole Klarisky. Akcia ich zaujala so záujmom a nadšením si vyrobili krásne vianočné dekorácie.  Môžete si ich pozrieť v albume. 

          • Máme šampiónku v tancovaní!

          •      Možno ste ani netušili, že na škole máme veľmi talentovanú žiačku. Je ňou Sofia Jakubisová z 3. C triedy, ktorá nás milo prekvapila svojim skvelým umiestnením na svetovom šampionáte v tancovaní, ktorý sa konal v Českej republike v meste Liberec.

                 V rôznych tanečných disciplínach získala až dva krát 1. miesto! Bola ocenená diplomami a krásnymi medailami, ktoré nám priniesla aj ukázať.

                 Sofinke gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.