• Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          •      V dňoch 21.-22. apríla prebehol na našej škole zápis do prvých ročníkov, ktorý sa tento rok niesol v znamení štyroch ročných období. 

                 Naše pani učiteľky a učitelia si pri tejto príležitosti pripravili pre predškolákov zaujímavé úlohy aby zistili, či sú už pripravení nastúpiť do školy.

             Tieto úlohy mali preveriť ich šikovnosť a múdrosť a oni sa nenechali zahanbiť – poznávali písmenká, číslice, zvieratká, ovocie a zeleninu, poznávali farby a geometrické tvary, kreslili a poniektorí i spievali. Spolu s pani učiteľkami si vyskúšali obratnosť svojich jazýčkov, schopnosti doplniť, či rozpoznať chýbajúci tvar i vedieť sa správne orientovať.

                 No poviem Vám, nebolo to vôbec ľahké. S radosťou však môžeme konštatovať, že deti úlohy zvládli a preto si každé z nich zaslúžilo po takej námahe malý darček, ktoré si pre ne pripravili naši žiaci.

            Ako prebiehal celý zápis si môžete pozrieť na fotografiách.

            Dovidenia v novom školskom roku.

             

            Michaela Hrnčiarová

          • POZOR! Zmena termínu ŠVP - I. stupeň

          • Škola v prírode 
            1. turnus  21.5.2017 - 26.5.2017 

               triedy: 1.A, 1.B - bez zmeny

            2. turnus  28.5.2017- 2.6.2017    

                triedy: 2.A, 2.B, 4.B (namiesto 4.A) 

            3. turnus   4.6.2017 - 9.6.2017

                triedy: 3.A, 3.B, 3.C, 4.A (namiesto 4.B)

            Nezabudnite uhradiť doplatok za ŠVP najneskôr do 18. 5. 2017.

            č. ú.:  IBAN: SK22 0900 0000 0000 1147 2185 

            VS: 052017

            KS: 0308

            Poznámka: meno žiaka a trieda

          • Pohár SFZ

          • Pred veľkonočnými prázdninami sa v areáli novomestského športového klubu odohrala finálová bitka o Pohár SFZ. Naši chlapci sa snažili a vybojovali si pekné tretie miesto. Pohár nášmu kapitánovi Adamovi Titkovi odovzdala významná osobnosť slovenského futbalu Samuel Slovák ml.

            Reprezentovali nás: Adam Titka, Šimon Dúbravík, Marek Chyba, Ondrej Purdek, Oliver Tánczos, Jakub Slávik, Filip Titka, Oliver Bobko a náš najlepší strelec  Mikuláš Józsa.

             

            Roland Kelemen

             

        • CHEMICKÁ SHOW
          • CHEMICKÁ SHOW

          • Dňa 10.4.2017 sa žiaci 5. – 9. ročníka zúčastnili v telocvični školy interaktívneho programu Chemická Show.

            Žiaci sa hravou formou dozvedeli viac o jednotlivých chemických reakciách. Medzi pokusmi si žiaci otestovali aj svoje vedomosti z chémie.

            Chemici predvádzali rôzne reakcie sprevádzané úžasnými vizuálnymi efektmi, ktoré žiaci sledovali so zatajeným dychom. Žiaci mohli vidieť pokusy ako vodíková bomba, horiace bubliny, sloniu zubnú pastu, manganistanový chameleón, prskavku.

            Žiaci mali možnosť si aj sami vyskúšať pripraviť chemický sliz, tekutý piesok. Na pamiatku dostali okrem úžasného zážitku aj „neviditeľné guličky“ , ktoré menia svoju veľkosť a farbu podľa roztoku.

            Lenka Kočanová

        • V Medickej záhrade aj tento rok rozkvitli magnólie
          • V Medickej záhrade aj tento rok rozkvitli magnólie

          • Síce oveľa skôr ako v predchádzajúce roky, ale o to sú krajšie. Teplo vyhnalo puky do nádherných ružovobielych koruniek. Pozrite sa na tú nádheru. Obdivovali ich aj deti 3. B.
                                                                                                                     

            Marcela Duchková
             

          • SME V SLNIEČKU

          • Každý mesiac navštívi deti VI. oddelenia ŠKD (3. B) Slniečko. Prinesie darčeky – básničky a príbehy od slovenských spisovateľov, slovenské ľudové rozprávky, zážitky Jožka Mrkvičku, zaujímavosti z prírody, príbehy na zamyslenie. V rubrike Desať divov Slovenska sa dozvieme o známych i menej známych ľuďoch, udalostiach, predmetoch, ktorými sa hrdí naša krajina. V krížovke si overíme, čo sme si zapamätali o dive Slovenska, a v doplňovačke vylúštime známu osobnosť slovenskej literatúry, postavu z literárneho diela alebo inú zaujímavosť.
                        Keď to všetko prečítame a vyriešime, posielame do redakcie odpovede na súťažné otázky. Nezabudneme pozdraviť celú redakciu a tešíme sa na ďalšie číslo Slniečka. Vždy pridáme pekné obrázky, ktoré charakterizujú aktuálne číslo. Preto sme sa potešili, že redaktorov Slniečka oslovili naše kresby. Môžete si ich pozrieť v aprílovom čísle.  Slniečko.PDF
                                                                                                                      Marcela Duchková
             
          • Škola v prírode - I. stupeň

          • Škola v prírode 
            1. turnus  21.5.2017 - 26.5.2017 

               triedy: 1.A, 1.B

            2. turnus  28.5.2017- 2.6.2017    

                triedy: 2.A, 2.B,4.A 

            3. turnus   4.6.2017 - 9.6.2017

                triedy: 3.A, 3.B, 3.C, 4.B

            Celková suma 135 eur, záloha bola 30 eur, je potrebné doplatiť 105 eur. 
            Štvrtáci, ktorí nečerpali minulý rok dotáciu na ŠvP, tak ju čerpajú teraz. Dotáciu budu čerpať aj niektorí žiaci z 3.A. Zoznamy budú od 10.4.2017 u triednych učiteľov.

        • Od griflíka po plniace pero
          • Od griflíka po plniace pero

          • 5.apríla sa žiaci 5.A s p. uč. Hostovou zúčastnili  v Múzeu školstva a pedagogiky vzdelávacieho programu Od griflíka po plniace pero, ktorý ozrejmuje žiakom hlavné rozdiely v spôsobe písania. Na základe príbehu o troch chlapcoch, ktorí chodili do školy v rôznych historických obdobiach si deti dozvedeli v akom prostredí sa kedysi učili ich  prastarí rodičia.

            V starých školských laviciach si vyskúšali písať podľa predlôh presne také písmená, aké sa v jednotlivých historických obdobiach na škole povinne vyučovali. Písali na drevenú tabuľku, pierkom, ktoré sa pri písaní namáča do atramentu pripraveného v kalamári vloženom v školskej lavici a nakoniec plniacim perom.
            Písanku, s ktorou pracovali si nakoniec vzali so sebou na pamiatku.
            Program sa deťom veľmi páčil.

          • Dôležitý oznam

          • Milí rodičia, 

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že termín INFORMATÍVNYCH TA  sa mení z pôvodného dátumu 12. 4. 2017 na 10.4. 2017 /pondelok/.

            • 1. stupeň  o 16. 30 h
            • 2. stupeň  o 17,00 h 

             

            V tento deň sa uskutoční aj trištvrťročná klasifikačná porada. 

          • POMOHLI SME ŽABKÁM NA CESTE DO RYBNÍKA

          • V stredu 22. 3. 2017 sa uskutočnila druhá fáza akcie Pomoc ropuchám pri jarných migráciách na Železnej studničke v Bratislave. Deti 3. B a 7. A sa vybrali do obľúbenej oddychovej lokality Bratislavčanov ešte raz. Dôvod – prenášanie žabiek do rybníka. Vybavení vedrami a odhodlaním zachrániť čo najviac žabiek pre budúce potomstvo sa odviezli na miesto.
            Hlavná organizátorka akcie Blanka Lehotská deťom pripomenula zásady správneho zbierania a potom hor’ sa k zábranám. Ešte predtým záchrana párika, ktorý by bol celkom iste skončil pod kolesami autobusu, ktorým sme pricestovali, a začíname. Niektoré deti zbierali samčeky, iné páriky. Keď mali vo vedre primeraný počet žabiek, vypustili ich do rybníka. Počas dopoludnia, ktoré sme strávili na Železnej studničke, deti vyzbierali a preniesli do rybníka 371 párov a 828 samčekov, čo je spolu 1 570 žabiek.
            Do školy sme sa vracali s dobrým pocitom, že sme pomohli prírode. Už sa tešíme na budúci rok!

                                                                                                          Marcela Duchková