• DIZAJNOVÝ ZOŠIT OD LESOV SR - HLASOVANIE
          • DIZAJNOVÝ ZOŠIT OD LESOV SR - HLASOVANIE

          • Milí rodičia, chceli by sme Vás poprosiť o podporu našich školských aktivít vo forme hlasovania, za výtvarný návrh našej žiačky z III.A triedy /I.kategória, návrh č. 178/ktorá sa dostala spomedzi 3 425 zaslaných výtvarných prác do najužšieho výberu návrhov na dizajnový zošit v rámci projektu OD STROMU K ŽIVOTU, ktorého realizátorom sú LESY SR. Osem návrhov s najvyšším počtom hlasov sa dostane na obálky zošitov, ktoré budú distribuované základným školám. Hlasovanie prebieha do 23.4.2018. Pod jednou emailovou adresou sa dá zahlasovať len raz!Link: http://www.lesy.sk/showdoc.do?docid=8357 Hlasovanie:- označenie návrhu /klik na návrh našej žiačky č.178/- po označení návrhu je potrebné vyplniť emailovú adresu na konci stránky a potvrdiť odoslanie zvolením tlačidla Hlasuj- informácia o úspešnom zaregistrovaní Vášho hlasu (s textom Formulár bol úspešne odoslaný) sa zobrazí na začiatku tabuľky nad prvým návrhom.

             

            Veľmi pekne ďakujeme.

          • S radosťou športujeme....

          • O tom, že naši žiaci sú pohybovo zdatní, niet pochýb. Venujú sa futbalu, hokeju, tenisu, karate, tancu ba dokonca aj synchronizovanému plávaniu. Naša žiačka zo 4.C,  Andrejka Kozovská,  je v   synchronizovanom plávaní naozaj dobrá, veď získala so svojím tímom 3. miesto na MAJSTROVSTVÁCH SLOVENSKA. Tomuto športu sa venuje päťkrát týždenne počas  troch rokov.

            Ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy a želáme veľa úspechov ǃ

          • Atletická súťaž

          • Dňa 6.4.2018 sa v športovej hale Elán uskutočnila atletická súťaž v mix štafetách v behu na 4 x 200 m. Našu školu pod vedením pani uč. Seňanovej reprezentovali žiaci 8.A.triedy - Izabelka Mucsková, Saška Koleková, Šimon Dúbravík a Maťo Kurta. V silnej konkurencii si vybojovali veľmi pekné 3. miesto.

            Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy a prajeme ešte veľa športových úspechov. 

          • Beseda o zdravej výžive v 2. B - ŠKD

          • Dňa 26.3. sa deti z 2. B triedy stretli na besede s vedúcou šk. jedálne pani Šílovou. Rozprávali sme sa o zdravom životnom štýle. Dobrý, kvalitný život nesúvisí len s hmotnými statkami - namiesto toho ho môžeme nájsť v životnom štýle zasvätenom mentálnemu, fyzickému, duchovnému a emocionálnemu zdraviu. Naše telo funguje aj podľa toho, aké potraviny si vyberáme a čo z nich pripravujeme. 
            Teta deťom rozprávala o zdravých potravinách a varení jedál v našej šk. jedálni. Rada odpovedala aj na ich zvedavé otázky. 
            Cieľom vhodnej životosprávy nie je posadnutosť zdravou výživou. Treba uprednostňovať striedmosť, zdravé jedlá a obmedziť škodliviny ako cukry a nezdravé tuky. 
            Platí známa pravda, že sme to, čo jeme. Deti treba vzdelávať, informovať. 
            Stretnutie sa deťom páčilo a na pamiatku jej darovali pekné srdiečko. 

            Dáška Hycláková 

          • Hravé čítanie v 4. C

          •  

            Prečo hravé? Pretože sme okrem čítania hrali na hudobných nástrojoch. A nie hocijakých! Vlastnoručne vyrobených z rôznych materiálov. Samozrejme, nebola to náhoda, čítali sme príbeh z knihy Prázdniny so strýcom Rafaelom, ktorá nás inšpirovala k nápadu vyrobiť si vlastné hudobné nástroje a vymyslieť im meno. Žiaci sa tejto úlohy zmocnili s nadšením a vyrobili fantastické hudobné nástroje, ktoré skutočne vydávajú zaujímavé zvuky. Využili sme tak medzipredmetové vzťahy - čítanie s hudobnou výchovou, čím sa naše vyučovanie stalo zážitkovým.

             

            Mgr. Tatiana Lehocká