• „Bezpečne do školy“

          • Milí rodičia a zákonní zástupcovia,

            s cieľom zvýšiť bezpečnosť našich detí pri príchode do školy, Staré Mesto začalo realizovať projekt „Bezpečne do školy“.

            Prvým krokom bolo zriadenie pracovnej skupiny. Ďalším krokom je získať reálny obraz o problematických miestach pri príchode do školy. Aby boli naše vstupné informácie čo najpresnejšie, chceme vás poprosiť o pomoc a spoluprácu. Pripravili sme dotazník na získanie Vášho pohľadu na bezpečnosť vašich detí pri príchode do školy.

            Informácie, ktoré nám poskytnete, vyhodnotíme a následné spracujem  návrhy na riešenie problematických miest. Najvhodnejšie riešenia budú hľadať zástupcovia mestskej časti Staré Mesto, Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy, poslanci mestskej časti a to spoločne s rodičmi detí a so zástupcami škôl a s obyvateľmi dotknutých častí mesta. Výsledkom budú návrhy na konkrétne riešenia organizácie dopravy, ktoré sa následne spracujú do konkrétnych projektových riešení. V prvej fáze budeme realizovať riešenie, na ktoré máme zverenú právomoc. Na riešenie, kde bude potrebná spolupráca aj iných orgánov (napr. DPB a.s., Hlavného mesta Bratislava, súkromný vlastníci a pod.) sa zameriame v ďalších fázach projektu.

            Dotazník vás poprosím vyplniť do 15.1.2022.

            Dotazník nájde tu: https://forms.office.com/r/H4vWqJNTwA

            Ďakujeme vám za vašu pomoc, vážime si ju.

          • Vianočná pošta pre seniorov - ŠKD 3. A

          • Deti z našej školy sa zapojili do "Vianočnej pošty pre seniorov".Veríme,že neznámym starkým urobíme radosť v čase vianočnom. Ručne vyrobené prianie je symbolom toho, že na nich niekto myslí...

                
          • ŠKD TR. II.B

          • Deti vyrobili vlastnoručne vianočné ozdoby a doplnili dekoráciou z keramiky priestor pod stromčekom.

               

          • ... a predsa prišiel Mikuláš!

          •  

            Tento rok nás veru pandémia znova potrápila.

            Ale na sviatok sv. Mikuláša predsa nemôžeme zabudnúť. Naše deti si rozhodne radosť z mikulášskej nádielky zaslúžia.

            Preto sme si pre ne spolu so žiakmi 4.C triedy a pani učiteľkou Vičanovou pripravili veselú rozhlasovú reláciu a ... Mikuláš nakoniec predsa len prišiel a zanechal deťom sladké prekvapenie.

            Poďakovanie patrí i našim skvelým rodičom. Vďaka ich finančnému príspevku sme pre deti mohli i tento rok pripraviť voňavé a  sladké pochúťky.

             

            ... a takto sme sa potešili.

          • Navštívili sme ozajstný koncert

          •  

            „Také krásne to bolo!“

            Tak touto vetou nám žiaci 2.B odpovedali na otázku, ako bolo na koncerte.

            Dňa 12.11.2021 sa trieda 2.B zúčastnila Hudobnej akadémie v koncertnej sieni Slovenskej filharmónie.

            Predstavenie sa volalo Tri pódiá - Tri dimenzie hudby. Študenti Konzervatória v Bratislave "mozartovského" symfonického orchestra deťom precízne predviedli vznešenú tradíciu klasickej hudby. Hráči na plechových a bicích nástrojoch sa s nadšením vrhli  na temperamentné a tanečné rytmy v big bande. Klaviristi, speváci a romantické jazzové duše pre deti objavili čaro swingu a world- music. V Redute sme mohli porovnávať a vyberať, ktorý hudobný žáner bude ten náš, srdcu blízky. Bolo to tak inšpirujúce. Ďakujeme za nádherný hudobný zážitok a krásnu skúsenosť.

            Žiaci II.B, Katka a Emília

          • 1. MIESTO VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI ANJEL VIANOC

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do veľmi obľúbenej celoslovenskej výtvarnej súťaže Anjel Vianoc 2021, ktorú organizuje Tatranská galéria v Poprade. A naši šikovní výtvarníci nás opäť potešili, pretože vytvorili krásne výtvarné práce, ktoré ocenila porota skvelým 1. miestom. Srdečne blahoželáme Miškovi P., Jurkovi M. z 5.A a dievčatám Emke K., Zinke B.,  Lejke D., Laure L. a Žofke H. zo 7.A a tešíme sa na ďalšie výtvarné výzvy! :)