• Deň detí v Medickej záhrade a v Bibiane

      21.06.2022 14:25
      Sviatok všetkých detí treba poriadne osláviť. Prvého júna 2022 poobede sa deti III. oddelenia ŠKD (2. A), V. a VI. oddelenia ŠKD (3. A, 3. B) vybrali do Medickej záhrady. Zamaškrtili si tu na letnej pochúťke – zmrzline – , aj si zašportovali. Miestny úrad Staré Mesto pripravil pre všetkých detských návštevníkov rôzne súťaže – skladali puzzle, skúšali si rovnováhu tela na Twisteri, skákali škôlku, prelievali pohár s vodou.
                  Deti VIII. oddelenia (4. B) sa rozhodli svoj sviatok osláviť v Bibiane. Vyrobili si vlastný originálny odznak a potešili sa sledovaním animovaných filmov. Vytvorili si svoje vlastné animované filmy o vesmírnom dobrodružstve.                    MD
       
    • Športový deň v školskom klube detí

      21.06.2022 14:14
                  Vo štvrtok 26. mája 2022 mali deti navštevujúce ŠKD športový sviatok. Všetci, ktorí radi súťažia a overujú si svoje športové schopnosti, sa zišli na školskom dvore. Pre deti sme pripravili súťažné disciplíny s kruhmi, loptami, loptičkami, raketami. K tej poslednej potrebovali len šikovné nohy. Za účasť v súťažiach dostali deti odmenu a triedni víťazi s najvyšším počtom bodov sladkú odmenu.   MD

    • O lekárni, v ktorej strašil čert

      20.06.2022 16:10
      Do lekárne chodíme vtedy, keď potrebujeme lieky. V Bratislave je však lekáreň, v ktorej lieky nekúpite. Ako to s ňou vlastne je, podujali sa zistiť deti VIII. oddelenia ŠKD (4. B). V relácii RTVS Bola raz jedna povesť si vypočuli povesť o lekárni so záhadnou históriou. A keďže je lepšie dvakrát vidieť ako raz počuť, vybrali sa na miesto, kde sa v dávnej minulosti odohral tajomný príbeh.
      Istý bohatý mešťan mal krásnu dcéru Johanu. Chcel ju vydať za bohatého, ale podľa nej starého a šušlavého lekárnika. Lenže Johana ľúbila mladého herca Michala. Mladí ľudia by sa boli radi zobrali, ale otec s tým nesúhlasil. A tak Michal vymyslel strašidelný plán. Ak sa chcete dozvedieť, ako to všetko dopadlo, vypočujte si tento príbeh. Klikni tu.
                  Dnes už v lekárni U červeného raka nestraší čert. Nachádza sa v nej Múzeum farmácie. Je vybavená pôvodným lekárenským nábytkom. Nájdete tu kameninové, drevené, porcelánové a sklenené nádoby na uchovávanie liečiv, ktoré sa používali pred vyše 250 rokmi. Určite budete obdivovať aj kreslo jedného z majiteľov, pôvodné váhy a maľby na strope, ako aj iné časti expozície.
                  Keď sa rozhodnete múzeum navštíviť, dobre sa pozerajte na nohy návštevníkom, či sa náhodou medzi nimi neobjaví nejaký tvor s kopytami. Veď človek nikdy nevie...                  MD                    
       


    • Ocitli sme sa v naozajstnej záhrade rozprávok

      20.06.2022 16:02
      Do konca mája 2022 ste si mohli v Bibiane pozrieť výstavu Záhrada rozprávok. Vystavované diela boli autorskou prezentáciou ZUŠ Jána Albrechta, ktorá už viac ako 30 rokov pôsobí v bratislavskej Petržalke. Svoje práce tu prezentovali hudobný, tanečný, výtvarný, literárno-dramatický odbor a odbor audiovizuálnej a multimediálnej tvorby. Bola to skutočná pastva pre oči. Obrázky detí boli inšpirované svetom rozprávok a jarného obdobia. Návštevníci videli na stenách stopy rozprávkových bytostí. Pozerali sa na nich kúzelné kamery a obrovská morská panna.
                  Výstavu 11. mája obdivovali aj deti 4. B. Okrem nej sa zúčastnili aj na tvorivej dielni Dobrú chuť okolo sveta s výtvarníčkou Hedvigou Gutierrez. Z papierových ingrediencií si pripravili vlastné originálne jedlo. Niečo o tom, odkiaľ pochádzajú niektoré jedlá, už vedeli. Prekvapilo ich však, že slávny hamburger nepochádza z USA, ako napovedá názov, ale pôvod má v nemeckom meste Hamburg a preslávili ho Mongoli.
                              MD