• „Slávik Slovenska 2022“ – 1. miesto v krajskom kole

          • Naša spievajúca štvrtáčka Karolínka N., sa v stredu 25. mája 2022 zúčastnila krajského kola speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne „Slávik Slovenska 2022“. Spevácka súťaž sa konala v priestoroch ZUŠ Exnárova 6, kde 5-členná porota hodnotila slávikov v III. kategóriách. Karolínka N. zo 4.C triedy si vyspievala nádherné 1. miesto v II. kategórii, kde jej konkurovalo 9 súťažiacich 4. až 6. tried základných a základných umeleckých škôl. Karolínke srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov vo finálovom celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční 25. júna 2022 v Slovenskom rozhlase, v Bratislave.

          • Oslávili sme Deň detí

          • Tento rok sme s veľkou radosťou, konečne po dvoch rokoch nechcenej prestávky, mohli uskutočniť náš tradičný športovo-zábavný deň pre deti a ich rodičov pri príležitosti osláv MDD.

                 Ráno 4. júna o 9,00 hod. sme mohli začať. Počasie bolo ideálne a nechýbala dobrá nálada.  Pre športuchtivých účastníkov boli pripravené skvelé súťaže.

            Rodičia so svojimi ratolesťami si preverili svoje sily, šikovnosť, presnosť, trpezlivosť, rýchlosť a zmysel pre férovú hru v týchto disciplínach:

            1. Slalom na metle pod vedením p. uč. Vičanovej a p. vych. Duchajovej.

            2. Skákanie vo vreci pod vedením p. uč. Kubíkovej a p. vych. Duchkovej.

            3. Triafanie do basketbalového koša pod vedením p. uč. Kelemena a p. Horváthovej.

            4. Štafeta rodič – dieťa pod vedením p. uč. Seňanovej a p. vych. Janečkovej.

            5. Popluškin problém sa riešil pod vedením p. uč. Staudtovej a p. vych. Lazorovej.

            A kto už dosúťažil a mal ešte energiu a chuť, mohol sa vyblázniť pri stolnom tenise, bedmintone, či iných športových hrách, ktoré pripravili p. učiteľky Hostová, Kočanová a Liptáková.

            Programom sprevádzala p. Hrnčiarová a techniku zabezpečoval p. uč. Lauko.    

            Vďaka rodičom si naši športovci počas zápolenia mohli pochutnať na skvelých koláčikoch a slanom pečive a smäd si hasili chladivou minerálkou, čajom, či dobrou kávou v bufetíku, kde ich vítali p. uč. Jurigová a p. Macho.

            A samozrejme na obed sa podával vynikajúci guláš, ktorý pre nich navaril pán školník a pani hlavná kuchárka. No komu by po takom výkone nechutilo!

                 Veľké poďakovanie patrí našim pedagógom, ktorí akciu pripravovali a Rade rodičov našej školy za sponzorstvo a podporu tejto obľúbenej akcie našich detí. Vďaka nim boli deti ocenené peknými a hodnotnými cenami.

            A na záver sa nezabudlo ani na tých, čo nevyhrali – dostali možnosť ťahať si prekvapenie, tzv. „mačku vo vreci“ a vyšantiť sa s bublifukmi.

                 Veríme, že všetci účastníci tohto podujatia si prišli na svoje a odchádzali s pocitom víťazstva.

                 Veď v tento deň sme vyhrali všetci. HURÁ!

          • Štvornásobný úspech vo výtvarnej súťaži Bratislava moje mesto

          • V utorok 31.5. sme sa zúčastnili slávnostného vyhodnotenia a oceňovania víťazov súťaže výtvarnej, literárnej a video tvorby - Bratislava moje mesto, ktorú každý rok vyhlasuje Mestská knižnica v Bratislave pod záštitou primátora Matúša Valla. V tomto už 11. ročníku súťaže odborná porota ocenila práce našich žiakov v každej kategórii. V kategórii detí 6-8 ročných 1. miesto získala Adelle F. (3.A) a 2.miesto Terezka B. (3.A), v kategórii 9-11 ročných 3.miesto získala Elisska D. (5.B) a v kategórii 12-15 ročných porota ocenila prácu Lejky D. (7.A) 2.miestom. Srdečne dievčatám blahoželáme a tešíme sa z krásneho úspechu

          • Antigénové samotesty na domáce použitie v šk. roku 2022/2023

          • Dobrý deň, milí rodičia,

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 a zároveň na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19.

            Z tohto dôvodu by sme Vás chceli požiadať o zahlasovanie na Edupage, či budete mať záujem o antigénové samotesty na domáce použitie, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

            Hlasovanie bude sprístupnené od 31.5.2022 (9:00) do piatka 3.6.2022 (23:50).

            MŠVVaŠ SR plánuje zabezpečiť distribúciu antigénových samotestov na bezpečný návrat do škôl v školskom roku 2022/2023 na konci školského roka 2021/2022, aby ste dostali antigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami.

            Vopred zdôrazňujeme, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

            Prihlasujete iba tých žiakov, ktorí budú v šk. roku 2022/2023 i naďalej žiakmi našej školy.

          • PO DLHOM ČASE V NAŠEJ OBĽÚBENEJ GALÉRII 19

          • V pondelok 16.5.2022 sme so žiakmi 9.B a 6.A po dlhej covidovej pauze opäť navštívili Galériu 19. Veľkou poctou pre nás bolo to, že komentovanú prehliadku k výstave viedol kurátor výstavy p. Marián Meško a samotná autorka výstavy p. Sara Zahorjanová, ktorá kvôli nám pricestovala až z Prahy, kde aktuálne žije a tvorí. Žiaci p. výtvarníčku „vyspovedali“ a dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií z jej života a procesu tvorby. Už teraz sa tešíme na ďalšiu zaujímavú výstavu.

          • DEŇ EURÓPY V STAREJ TRŽNICI

          • Deň Európy - 9.máj je oslavou mieru a jednoty v Európe. Naši siedmaci si tento deň pripomenuli účasťou na zaujímavej akcii, ktorá sa konala v Starej tržnici. Program bol veľmi pestrý, okrem diskusií, zaujímavých kvízov a workshopov sme si mohli pozrieť aj divadelné predstavenie podľa hry Heimatkleid od Kirsten Fuchs: Naše šaty v prevedení divadla LUDUS. Každý z nás odišiel bohatší nielen o vysúťažené vecné predmety, ale aj o nové vedomosti a zážitky.

          • Dôležitý oznam

          •  

            Dňa 18. 5. 2022 sa na škole uskutoční Testovanie 5. 

            Žiaci 6. - 9. roč. majú v tento deň štúdium na doma a sú odhlásení z obedov. 

            Vyučovanie žiakov 1. - 4. r. prebieha podľa rozvrhu hodín.

                                                                        Mgr. M. Hronská 

                                                                                riad. školy

          • Obrovský úspech v medzinárodnej výtvarnej súťaži LIDICE 2022

          • Medzinárodná výtvarná súťaž LIDICE bola založená v roku 1967 k ucteniu pamiatok detských obetí z českej obce Lidice, zavraždených nemeckými nacistami a všetkých ďalších detí, ktoré zahynuli vo vojnových konfliktoch. Tohto roku sa konal jubilejný 50. ročník a jeho témou bolo „múzeum“. Do súťaže bolo prihlásených 14 527 výtvarných prác z celého sveta. Práce našich žiakov boli ocenené lidickou medailou za kolekciu grafiky, čo je najvyššie ocenenie v súťaži, a to práca Jurka M., Zarky W., Dianky F. (5.A), Lejky D., Agnes F. (7.A), Bruna F. (8.C), Bibiany B. (9.B) a ďalšia práca Jurka M. (5.A) bola ocenená čestným uznaním. Slávnostná vernisáž sa v Lidiciach uskutoční 2.júna. Srdečne blahoželáme a tešíme sa z obrovského úspechu! 

          • OK v malom futbale mladších žiakov

          • Po dvoch rokoch obdobia bez športových súťaží si žiaci našej školy opäť mohli zmerať sily vo futbale.

            Po troch víťazstvách v predkole súťaže, kde sme postupne zdolali ZŠ Palackého 3:2, ZŠ Dunajskú 4:0 a ZŠ Vazovovu 2:0, mohli chalani ako víťazi pokračovať vo finálovom kole, ktoré sa odohralo 4.mája na NŠK 1922.

            Po slušnom výkone sme porazili ZŠ Mudroňovu 6:4 ale na ZŠ Palackého a ZŠ Palisády (Deutche Schule) sme už nestačili. Konečné tretie miesto bolo zaslúžené a ceny si žiaci prevzali od predsedu SFZ p.Kováčika.

            Za spomenutie určite stojí aj fakt, že Alex Z. bol druhým najlepším strelcom turnaja s trinástimi presnými zásahmi.

            Reprezentovali nás: Kirill Ch., Konstantin Ch., Matej H., Lukáš D., Richard R., Martin P., Matúš J., Alex Z., Juraj K.

            Gratulujeme!

          • Cena Ministerstva školstva vo výtvarnej súťaži

          • Naši šikovní výtvarníci sa zapojili do 9. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže Memoriál Milana Rastislava Štefánika s podtitulom Nebeské divadlo. Práca našej žiačky Lejky D. zo 7.A získala v súťaži Cenu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie pekné práce! 

          • O škaredom káčatku

          • Vo štvrtok 21.4. 2022 deti I. a II. oddelenia ŠKD ( 1.A a 1.B ) navštívili divadelné predstavenie “O škaredom káčatku” v Bibiane.
          • Šachový krúžok

          • Na škole sa obnovuje šachový krúžok pre deti 1. stupňa s novou trénerkou, bude v stredy medzi 16.00 - 17.00 so začiatkom 4. mája 2022.

            Cena do konca školského roka je 20 €. Limit na krúžok je 10 detí.

            V prípade záujmu sa prihláste na olga.caletkova@gmail.com.