• Matematická olympiáda - okresné kolo

          • V kategórii Z5 najväčší úspech dosiahla Esterka L. z 5.B , ktorá získala 1.-3.miesto, ale aj Hanka F. 4- 9. miesto z 5. A., avšak toto nie sú jediné úspešné riešiteľky. Na našej škole máme naozaj veľa šikovných hlavičiek. Úspešnými riešiteľmi sú : Bibianka, Nelka, Oliverko, Maya, Klárka, Peťko, Valentínka, Kubko Viki.

            Aj v kategórii Z9 sme mali úspešného riešiteľa,  bol ním  Tonko z 9.A .

            Srdečne blahoželáme.

          • Najoriginálnejšia valentínka

          • Vo februári v našej škole prebiehala súťaž o najoriginálnejšiu valentínku. Krabica s valentínskou poštou sa zaplnila až po samý okraj. Porota zložená z podporného tímu školy mala naozaj náročnú úlohu – vybrať z obrovského množstva vtipných, veselých i romantických valentíniek tú „naj“.
            Napokon sa porota rozhodla oceniť autorov týchto krásnych valentíniek:

            Adelka K. zo 4.A

            Mayka T. z 5.B

            Davidko T. zo 6.A

            Lenka S. zo 6.B

            Dominika D. zo 7.B a

            Emmka G. zo 7.B.

            Víťazom srdečne blahoželáme. :) 

          • Karneval 4.A a 4.B


          • Február na našej škole je plný akcií, no karneval sme si nemohli nechať samozrejme ujsť.

            Tak sme si trochu na rýchlo dohodli 10.2. v piatok v ŠKD spoločný karneval. Hodnotili sme nápaditosť svojich masiek a potom sme si všetci spolu zatancovali. Samozrejme nechýbalo ani občerstvenie, na ktorom si pochutili i deti, ktoré nemali masky.
            Všetky deti boli nakoniec odmenené drobným darčekom a dobrou náladou.
          • Deň čaju v ŠKD


          • Keďže je vonku naozaj zima, tak sme sa v tento chladný mesiac so všetkými deťmi - staršími i mladšími, rozhodli mať príjemný a už tradičný deň- plný teplého čaju J
            Naše triedy boli plné vôní a zaujímavých chutí. Čajíky sme si ochutili medíkom   a pili sme ho s priateľmi z triedy. Spolu s čajíkom sme si pochutnávali aj na sušienkach a inom chutnom občerstvení.
            „Dobrý čajík zohrieva i spája srdcia detí“... J
             
          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo, I. kategória

          • V stredu 8. februára 2023 sa v priestoroch školy uskutočnila recitačná súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Porota vyberala najlepších recitátorov I. kategórie z 13. súťažiacich. Výsledky školského kola:

            Poézia – I. kategória

            1. miesto - Mila Z. /3.A/

            2. miesto - Ella E. /3.A/

            3. miesto - Adela P. /2.A/,  Deniz P. /2.B/

            Próza – I. kategória 

            1. miesto - Boris P. /2.A/

            2. miesto - Nina C. /3.B/

            3. miesto - Alica B. /3.A/

             

          • „Šaliansky Maťko“ – úspech v okresnom kole

          • Žiačky Magdaléna K. /2.A/ a Karolína N. /5.B/ sa v stredu 18. januára 2023 zúčastnili okresného kola súťaže v prednese slovenskej povesti „Šaliansky Maťko“, v priestoroch Spojenej školy sv. Uršule v Bratislave. Obe žiačky našej školy sa umiestnili na krásnom 2. mieste v I. a II. kategórii. Dievčatám a ich učiteľom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a srdečne gratulujeme!

          • Školské kolo „Šaliansky Maťko“

          • Vo štvrtok 12. januára 2023 sa v priestoroch školy uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti „Šaliansky Maťko“. Školského kola sa zúčastnilo 10 žiakov z I. a II. kategórie. Výsledky školského kola: 

            I. kategória

            1. miesto - Magdaléna K. /2.A/

            2. miesto - Terezka T. /2.A/

            3. miesto - Ella E. /3.A/

            II. kategória:

            1. miesto - Karolína N. /5.C/

            2. miesto - Ester L. /5.B/

            3. miesto - Bibiana D. /5.B/

          • Vianočná burza

          • Pestovať v deťoch pocit solidarity, ochoty a potreby pomáhať je, a vždy bolo, veľmi dôležitou súčasťou výchovy, či už doma, alebo v škole. Preto nás všetkých teší záujem a veľká chuť našich žiakov urobiť niečo dobré pre tých ostatných. Máme veľkú radosť, že po niekoľkých pandemických rokoch sa nám opäť podarilo zorganizovať našu tradičnú vianočnú burzu spojenú s predajom výrobkov žiakov našej školy. Počas tohto dňa sa vyzbierala krásna suma 765,96€. Akcia sa stretla s veľkým ohlasom a rodičia i žiaci svojim nákupom prispeli na podporu detí našej školy, ktoré to potrebujú. Atmosféru Vianoc navodila i krásna vôňa vianočného punču, ktorý pripravili naše pani kuchárky, či spoločné stretnutia s priateľmi a známymi. Touto cestou ďakujeme našim rodičom, žiakom a pedagógom školy, ktorí boli pri organizácii tohto dňa nápomocní. Na naše deti sme hrdí. Dokázali, že pochopili, čo znamená konať dobré skutky a aký výnimočný pocit v človeku zanechávajú.

                                                                                                                                                  M.H.

          • OCENENIA Z LIDÍC 2022

          • V minulom týždni k nám docestovali ocenenia z medzinárodnej výtvarnej súťaže LIDICE 2022. V tomto jubilejnom 50. ročníku prišlo do súťaže viac ako 14,5 tisíc prác zo 77 štátov sveta. Naša škola získala ocenenia za výnimočné výtvarné práce. Okrem diplomov pre žiakov, diplomu pre školu sme získali aj medailu za kolekciu grafity - Lidickú ružu. Tešíme sa na ďalší ročník, do ktorého sa určite zapojíme.