• Vyrábanie brmbolcov v 3.B - ŠKD

          • Deti z 3.B si spestrili popoludnie v ŠKD tvorivou ručnou prácou. Stačilo nám na to farebné klbko vlny a nielen dievčatám ale aj chlapcom sa podarilo vytvoriť naozaj krásne brmbolce. O to väčšia bola radosť z vlastnej tvorby. Možno niekomu ozdobia školskú tašku alebo poslúžia ako kľúčenka. 

          • Okresné kolo - Šaliansky Maťko - 1.miesto

          • V piatok 9.2.2024 sa konalo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese povestí - Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali žiačky Ester L.(6.B), Ella E.(4.A) a Ivana B.(3.A). Naša najmladšia účastníčka Ivanka B. z 3.A v I. kategórií získala vynikajúce 1.miesto a bude našu školu aj okres reprezentovať na krajskom kole Šalianskeho Maťka. Ivanke srdečne gratulujeme a držíme palce v ďalšom šúťažnom kole. 

          • Ako vzniká film?

          • Asi všetci máme radi filmy rôzneho druhu, sú pre nás relaxom či poučením. Ale čo všetko sa musí urobiť pre to, aby si divák v pohodlí domova mohol túto atmosféru užiť? O tomto prišiel žiakom IV. A porozprávať režisér Lukáš Zednikovič. Deti sa dozvedeli, že všetko sa začína nápadom. Nastupuje scenárista, producent, režisér... a začína šialený kolotoč natáčania. Nikto si neuvedomuje, čo všetko je potrebné zabezpečiť, aby sa natočila krátka scéna, kto všetko sa „na pľaci“ musí nachádzať. A koľko ľudí pracuje ešte po samotnom natáčaní... Nepočítateľné opakovania scén, trpezlivosti... až kým všetko nie je tip-top. Ďakujeme.

                                                                                                                      Mgr. Z. Kubíková

          • Zábavné vyučovanie na II.stupni

          • Kým sa žiaci prvých až štvrtých ročníkov zabávali už v stredu, žiakov druhého stupňa fašiangový program čakal až vo štvrtok, 8.2.2024. Program v réžii p. učiteľky Kopálovej mali na starosti žiaci deviateho ročníka. Tí počas druhej hodiny navštívili triedy mladších spolužiakov a poriadne potrápili ich hlavičky – čakal ich totižto napínavý kahoot s otázkami venovanými populárnym filmom a seriálom.

            Tam to však nekončilo! Po odmenení najlepších masiek v jednotlivých triedach sa žiaci spoločne presunuli do telocviční, kde si pre nich deviataci pripravili hneď niekoľko úloh. Od skákania vo vreci až po stoličkový tanec, nikto nezostal bez odmeny!

            Týmto ďakujeme pani učiteľke Kopálovej za organizáciu, pánovi učiteľovi Laukovi za technické zabezpečenie, učiteľom za spoluprácu a deviatakom za prípravu!

            S.P.
             

          • Fašiangy v ŠKD

          • Nastal čas zábavy a veselíc! V stredu 7.2. sa rozhodli žiaci všetkých oddelení ŠKD ukázať sebe, spolužiakom a celému svetu, prečo fašiangy nazývame to najveselšie obdobie roka. Počas vyučovania už všetci netrpezlivo čakali na moment, keď budú môcť predviesť svoje kostýmy – a dočkali sa! Fašiangový sprievod sa niesol v znamení princezien a športovcov, čarodejníc a rôznych bojovníkov, ale predovšetkým radosti a smiechu. Po ukážke všetkých kostýmov a masiek sa deti opätovne vrátili do svojich tried, kde si pre nich pani vychovávateľky a vychovávatelia pripravili program a občerstvenie, aby bol pre nich tento deň naozaj nezabudnuteľný.
            A my vás všetkých teraz pozývame na virtuálny fašiangový sprievod. Ktorý kostým je váš favorit?

            S.P.

          • Projektanti v 2.A

          • Spolu so žiakmi z 2.A v rámci ich popoludňajšieho pobytu v ŠKD sme si nakreslili a "vyprojektovali" na výkresy svoje vysnívané mestečko, ktoré sa nám bude páčiť. Spolu s našimi "mestskými projektmi" sme sa vyfotili a rozhodli, že sa podelíme s našimi nápadmi aj na školskom webe.

            J.D.

          • Laboratórium farieb

          • Obklopujú nás, sú všade okolo nás a tvoria náš svet. Žiaci 1.C si v rámci výstavy v Bibiane pocestovali vo svete farieb. Každá miestnosť bola inej farby. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií, a preto hodnotia interaktívnu výstavu na jednotku. 

            P.J.

          • Beseda s lekárom v IV.B

          • Dňa 24.01.2024 sme sa zúčastnili zaujímavej prednášky a besedy s lekárom na tému Ako funguje naše telo a ako funguje medicína.

            Prof.MUDr. Jozef Záhumenský, PhD., MPH. nám vysvetlil, z čoho je zložené naše telo, ako vznikajú a liečia sa choroby, ako sa chrániť pred infekciami, ako sa prenášajú, aká je ich liečba a prevencia, čo sú epidémie a pandémie, vynález očkovania, proti čomu sa dá očkovať, čo sú hoaxy v medicíne a veľa ďalších zaujímavých informácií potrebných pre zdravie. Ďakujeme.

            M.V.

          • Popolvár - návšteva bábkového divadla

          • Popolvár? Škaredé káčatko medzi ľuďmi a medzi Slovákmi. Dobšinského kultový príbeh o ufúľanom lenivcovi a jeho prerode na „najväčšieho na svete“ si žiaci prvého a druhého ročníka užili a odniesli krásny kultúrny zážitok.

            P.J.

          • Januárové triedne aktívy

          • Vážení rodičia,

            pripomíname Vám blížiaci sa termín triednych aktívov pre rodičov žiakov

            1. – 9.ročníka.

            Triedne aktívy prebehnú v kmeňových triedach

            stredu 17. januára 2024.

            Pre 1. - 4. ročník je začiatok TA o 16,30 h

            a pre ročníky 5. – 9. je začiatok o 17,00 h.

            Pre žiakov 1.stupňa bude zabezpečený školský klub v jedálni školy.

             

            Tešíme sa na Vás.

          • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ „Moje najmilšie zvieratko“

          • Aj v tomto školskom roku prebiehala v našej škole výtvarná súťaž „Moje najmilšie zvieratko“, v ktorej mladší žiaci (1.stupeň) kreslili a maľovali svoje obľúbené zvieratko. Porota zložená z podporného tímu školy a žiakov výtvarného krúžku mala neľahkú úlohu. Z obrovského množstva krásnych výtvarných prác vybrať do druhého kola 36 naj prác. Starší žiaci (2. stupeň) následne hlasovali za tie, ktoré sa im zdali najzaujímavejšie, najmilšie či najkreatívnejšie. Po sčítaní všetkých hlasov boli vyhlásení víťazi, ktorým boli odovzdané diplomy a krásne ceny.

            Na 1. mieste s najvyšším počtom hlasov sa umiestnila práca Alexandra F./4.A/ , na 2. mieste práca Evičky G. /4.A/ a na 3. mieste práca Alicky B. /2.C/.   Porota ešte udelila „Cenu poroty“ Alexandre P. /3.B/ a čestné uznanie – Julke P. /1.B/ a Miriamke Š. /4.A/. Spomedzi všetkých hlasujúcich bola vyžrebovaná Julka S. /6.B/, ktorá bola za svoj hlas odmenená taktiež krásnou cenou. Ďakujeme všetkým deťom, ktoré sa do tejto milej súťaže zapojili a veríme, že sa čoskoro budeme môcť tešiť na ďalšiu výtvarnú výzvu ;-)                                  M.D.

          • Vianočná zbierka pre Moniku – Vianoce sú o dávaní

          • Každý z nás túži po prežívaní Vianoc v radosti, veselosti, hojnosti, svornosti...a robíme pre to naozaj všetko. Dôležité však je, aby sme nezabudli, že Vianoce majú najmä duchovný rozmer. Nie sú len o prijímaní, ale najmä o dávaní. My na to nezabúdame. Stále stojíme pri našej pani učiteľke Monike Hatalovej, ktorá už dlhý čas statočne bojuje so zákernou rakovinou. Často na ňu myslíme a stále nám všetkým chýba – deťom, kolegom i rodičom.

            Aby sme jej pomohli v tom najťažšom boji, v boji o zdravie, založili sme pre ňu transparentný účet a vypísali zbierku, ktorú evidujeme na platforme Donio, prostredníctvom ktorej je možnosť pomáhať. www.donio.sk/pribeh/3306

            Pomôžte, prosím, zmeniť Monikin príbeh, aby mal dobrý koniec.

            Veď skutočné Vianoce si nosíme v srdci.

            Ď A K U J E M E . . .

          • Vianočná pošta

          • Medzi tradičné symboly Vianoc patrí vianočná pošta, ktorá sa dnes už vytráca. Pre seniorov v domovoch dôchodcov je rukou napísané prianie potvrdením toho, že na nich niekto myslí. Deti z 2.B sa zapojili do projektu Vianočnej pošty pre seniorov(www.pohodovo.sk), ktorá spája dobrovoľníkov z celého sveta už 7. rok. Napísali a nakreslili vianočné pozdravy do Zariadenia pre seniorov Harmonia v Hlohovci a popriali im veľa zdravia i pokojné vianočné sviatky.                                            

                                                                                                                                                                                         I.M.

          • Deň čaju

          • Posledný novembrový týždeň venovali žiaci v školskom klube detí oslave čaju. Sychravé a studené počasie všetkých postupne odrádza viac a viac, aj preto sa žiaci rozhodli proti nemu bojovať najlepšie, ako vedeli. S obľúbenými hrnčekmi v ruke, vyzbrojení čajovými vrecúškami a sladkými dobrotami. Nechýbal ani zdravý med či citrón, nech je príjemná popoludňajšia aktivita užitočná i pre imunitný systém.

            Aktivity v triede sa rôznili. Niektoré oddelenia využili chvíľku pri čaji na príjemný rozhovor, v iných sa zase postavili pred triedu žiakov ich spolužiaci, aby im mohli porozprávať o tom, ako taký čaj vlastne vznikol. Tak či onak, všetci sme si naše čajové popoludnie veľmi užili – tak veľmi, že nám potom nevadila ani tá blížiaca sa zima pred oknami!

            Akcia mala u žiakov v školskom klube detí veľký úspech a už teraz sa všetci tešíme, až si podobné popoludnie znovu zopakujeme!

            S.P.