• 2. A s 2.B na výchovnom koncerte

          • Daždivé aprílové počasie sme si spríjemnili návštevou Pisztoryho paláca, v ktorom sa konal výchovný koncert. V hlavných úlohách žiaci videli Margit Garajszski a Júliu Urdovú.  Margit Garajszski napísala príbeh detstva a dospievania svetoznámeho hudobného skladateľa Bélu Bartóka, ktorý vyšiel pod názvom Bartók. V úlohe harlekýna priblížila žiakom detstvo hudobného skladateľa, ako aj roky jeho gymnaziálnych štúdií v Prešporku. Po koncerte nasledoval vedomostný kvíz o živote Bartóka.


                                                                                           Mgr. Magdaléna Vičanová

          • Zaujímavosti zo sveta živočíšnej ríše

          • Predmet Prírodoveda ponúka skvelé témy pre vypracovanie žiackych projektov. Jednou z takých tém sú Živočíchy okolo nás. Po projektovom dopoludní o vesmíre, ktoré malo veľký úspech sa žiaci 4.C rozhodli, že znova urobia skupinové projekty o živočíchoch, ktoré ich zaujímajú. Deti sa pustili s chuťou do práce, študovali odborné knihy, vyhľadávali informácie z internetu, zapisovali si pozorne všetky zaujímavosti a vytvorili nádherné spoločné projekty, ktoré boli veľmi poučné. Napokon si ich odprezentovali pred celou triedou a zakončili svoje práce kvízom zo sveta živočíchov.

            Mgr. Tatiana Lehocká 

          • Naše motýle

          • Jednou zo zaujímavých tém v Prirodovede vo štvrtom ročníku je Úplná a neúplná premena hmyzu. Z hľadiska pochopenia učiva nám bolo umožnené "vychovať" si vlastné motýle v triede. Bolo to veľmi fascinujúce, keď sme mohli každý deň sledovať, ako sa z malej húsenice vytvorila kukla a z kukly sa dostal von krásny motýľ - babôčka bodliaková. Žiaci im dokonca dali aj mená - Sosáčik, Letko a Kuklička. Nakoniec sme ich vypustili v Medickej záhrade, kde našli naše motýle svoj domov.

          • ZÁPIS DO PRVÉHO ROČNÍKA

          • V dňoch 20. a 21. apríla 2018 prebehol na našej škole zápis do prvého 

            ročníka. Navštívilo nás 108 detí. Takmer všetci zvládli svoj prvý dôležitý krok bez 

            rodičov. Odpovedali na mnohé zvedavé otázky pedagógov. Deti boli smelé, múdre, 

            všetečné a určite spokojné so svojimi výkonmi, Boli obdarované darčekmi a spokoj-

            né odchádzali domov, Tešíme sa na nových prváčikov.

          • SLÁVIK SLOVENSKA 2018 - školské kolo

          • Vo štvrtok 19.apríla 2018, sme sa v popoludňajších hodinách naladili na ľudovú nôtu a uskutočnili školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2018. Žiaci súťažili s vybranými ľudovými piesňami v troch kategóriách, kde ich výkony hodnotila odborná porota. Najťažší výber bol v I. kategórii, kde spolu bojovalo svojim spevom až 12 školských slávikov. Žiačky, ktoré sa umiestnili na prvom mieste vo svojej kategórii, postupujú na okresné kolo, ktoré bude 10. mája 2018  v ZUŠ na Panenskej ulici. Všetkým spevákom srdečne gratulujeme a prajeme ešte veľa spevavých chvíľ.

            I. kategória /1.-3. ročník ZŠ/

            1.miesto:         Barbara Reisová 2.B

            2.miesto:         Ema Kaščáková 3.A

                                    Jakub Vančo 3.A

            3.miesto:         Nikola Hamuľáková 2.B

                                    Tamara Tánczosová 3.A

             

            II.kategória /4.-6.ročník ZŠ/

            1.miesto:         Kristína Štefančová 4.A

            2.miesto:         Linda Határová6.B   

            3.miesto:         Ema Gajarská 4.B

             

            III.kategória /7.-9.ročník ZŠ/

            1.miesto:         Gabriela Vašková 9.A

             

                                                                                                                                  Lenka Kaščáková

          • Recitátori

          • Pred nedávnom sa naši žiaci zúčastnili OK HK na ZŠ M. Alexye. Veľmi nás potešili žiačky: Dália Ondrušová zo 4. A, ktorá v prvej kategórii v prednese poézie obsadila 2. miesto a postupuje na krajské kolo. Veľkú radosť nám urobila aj Sára Suchovská z 5. A, ktorá v II. kategórii obsadila 1. miesto a postupuje na KK HK. V dňoch. 9. - 11. mája nás obe naše žiačky budú prezentovať v KD Ružinov.

            Držíme im prsty. 

             

          • Športové súťaže

          • S príchodom jari sa opäť rozbehli športové súťaže, do ktorých sa naša škola pravidelne zapája. „Štvrtáci“ si po výbornom výkone bez prehry v základnej časti minifutbalového turnaja „MC Donalds cup“, zaistili finálovú účasť. V silnej konkurencii sa im podarilo postúpiť do semi-finále, kde ale ťahali za kratší koniec. Napriek tomu, že dobrá hra našich hráčov a hráčok nezodpovedá celkovému umiestneniu, nás štvrté miesto potešilo.

            Reprezentovali: K. Bayerová, J.Ďurišin, M.Ferenčík, E.Gajarská, A.Kobe, L.Niepel, D.Pasiar, A.Polom, M.Slezák, K.Vranová, A. Vrábel

            Staršie žiačky a žiaci sa pokúsili o dobrý výsledok v obvodnom kole vo volejbale. Dobré podanie, presné nahrávky a snaha  kompenzovali  výškovú a vekovú prevahu súperov. Chlapci aj dievčatá obsadili pekné tretie miesto.

            Dievčatá: M.Hakiči, L. Hatalová, V. Kokavecová , A.Koleková, S. Míslovičová, M.Náčinová, G.Santi, A Skalníková S.Sýkorová

            Chlapci:  J.Beňadik, Š. Dúbravík, F.Ehrenstein, M.Kurta, D.Stríž, A.Titka, F.Titka

            Žiaci 8.A v zložení I.Mucsková, A.Koleková, Š. Dúbravík a M.Kurta predviedli skvelý výkon v mix-štafete 4x200m o pohár starostu MČ Ružinov. V športovej hale Elán zdvihli nad hlavu pohár pre tretie miesto.

            Najlepšou správou je vyhodnotenie dlhodobej súťaže vo floorbale s názvom „Staromestská liga“.

            V kategórii  5-6.roč. naši žiaci bez jedinej prehry zvíťazili. Pohár vybojovali: O.Bobko, T. Gális, A.Hervay, O.Chochol, M. Rosina, T.Hučko a M.Antal, ktorý sa stal najlepším strelcom súťaže.

             

            Všetkým žiakom srdečne gratulujeme.

          • JAR V MEDICKEJ ZÁHRADE

          • Medická záhrada je útočiskom ľudí pred hlukom veľkomesta. Tento malý kúsok pokoja a zelene v centre mesta pozná návštevníkov všetkých vekových kategórií od malých detí cez dospelých až po seniorov. Každý si nájde kútik relaxu pre seba. Azda najkrajšia je na jar, keď kvitnú magnólie. V tomto období do nej zavítajú viacerí, aby sa pokochali ich krásou.

          • ŽABKY UŽ PLÁVAJÚ V RYBNÍKU

          • Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Miniopterus uskutočňuje každoročne akciu Pomoc ropuchám pri jarných migráciách na Železnej studničke. Tento rok sa stavali zábrany v polovici marca. Výrazné oteplenie a následný dážď spôsobili začiatok migrácie žabiek cez Veľkú noc.

                        Deti VIII. oddelenia (4. B) sa aj tentoraz zúčastnili na prenášaní žabiek. V pondelok 9. apríla 2018 sme sa vybrali s vedrami na Železnú studničku. Cieľ našej cesty bol prvý rybník. Väčšina žabiek už bola v rybníku, a tak sme mali za úlohu preniesť žabky, ktoré už nakládli vajíčka do rybníka, naspäť do lesa. Našli sme aj zopár oneskorencov, ktorí ešte len migrovali do rybníka, aby splnili svoju každoročnú úlohu – naklásť vajíčka. Počas krásneho slnečného dopoludnia sme preniesli 427 žabiek.

                        Naša žabia misia na Železnej studničke mala rozprávkový záver. Prišli sa s nami rozlúčiť dva koníky. Poriadne sme ich vyhladkali a s dobrým pocitom, že sme opäť trošku pomohli prírode, sme sa pobrali do školy.

                                                                                              Marcela Duchková

          • Volejbal dievčat

          • 17. apríla  sa na gymnáziu Vazovova uskutočnilo mestské kolo vo volejbale dievčat. Veľmi úspešne sa súťaže zúčastnila aj naša škola, kde si dievčatá vybojovali veľmi pekné 3. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa športových úspechov.

            Ďakujeme pani uč. Seňanovej za prípravu dievčat na súťaž. 

          • Divadlo BABADLO

          • Milé deti,

            v stredu 25. 4. 2018 na vás v telocvični 1. stupňa čaká divadlo BABADLO s bábkovým predstavením Ako sova líške bájky čítala. Divadielko trvá 45 minút a vstupné je 2 eurá.


          • 71. ročník Národného behu Devín - Bratislava

          • V nedeľu 15. apríla 2018 sa  prihlásení žiaci prvého a druhého stupňa zúčastnili ako tím       ZŠ Grösslingova detského behu Národného behu Devín – Bratislava, ktorého štart bol pod mostom Lafranconi a trať merala takmer 3 km. V súťaži tímov obsadili premiérové krásne siedme miesto. Atmosféra na štarte bola úžasne športová a napätá, všetci bežali s vypätím všetkých svojich síl. Deti podali úžasný výkon, za čo im ďakujeme a  veríme, že sa v takomto počte stretneme aj budúci rok.

            A kto bežal...?

            2. B – Edko Sahánek

            3. A – Agnes Ferancová, Karolína Jurčová, Laura Lukáčková, Matúš Józsa

            4. A – Martin Ondruš, Dália Ondrušová

            4. B – Rebeka Kucejová, Ema Petróciová, Lea Tarkovičová

            4. C – Gréta Švecová

            5. A – Ema Becker

            5. B – Oliver Kubáň, Tomáš Szabo

            6. B – Matilda Náčinová

            7. A – Patrik Becker, Lucia Hatalová, Ondrej Purdek, Veronika Tvoríková

            8. A – Dominika Achymská, Šimon Dúbravík, Alexandra Koleková, Matej Kurta, Izabela Mucsková, Natália Šafránková, Nikola Galvánková

            8. B – Jakub Beňadik, Filip Ehrenstein, Monika Fehérváryová, Marcela Káčerová, Jonáš Lipták, Simona Magáthová, Kristína Malá

            9. A – Gabriela Vašková

             

                                                                                                          Mgr. Katarína Seňanová

                                                                                                          Mgr. Zuzana Kubíková

          • Čo by bolo, keby... som stretol MEDVEĎA

          • V utorok 10. 4. 2018 bola v 4. B triede nahrávať redaktorka RTVS Rozália Vlasková príspevok do  relácie Čo by bolo, keby... som stretol medveďa. Ak sa chcete dozvedieť, čo vedia deti o medveďoch, čo by o nich chceli vedieť  a čo by robili, keby ich stretli, vypočujte si ich v sobotu 14. 4. 2018 o 8.00 hod. na stanici Regina.